Malzeme listesi.
* 3 bardak pirinç
* Yarım çay bardağı kadar tel şehriye
* 2 kaşık tereyağı
* Tuz
* 4,5 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
* Yarım çay bardağı kadar tel şehriye
* 2 kaşık tereyağı
* Tuz
* 4,5 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
---Yapılışı---
1) Pirinci güzelce yıkayıp 10 dakika kadar sıcak su da bekletiyoruz.
2) Daha sonra yıkayıp süzgece alıyoruz.
3) İki kaşık tereyağı nı pilav tavasina alıp eritiyoruz.
4) Şehriyeyi ekleyip kızarana kadar kavuruyoruz.
5) Suyu süzülen pirinci ekleyip, tane tane olana kadar kavuruyoruz.
6) 4,5 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu ekleyip kapağını 7) kapatıyoruz ve önce harlı olacak şekilde kaynatıyoruz.
8) Daha sonra kaynama başlayan pilavın altını kısarak pişmeye bırakıyoruz.
9) Suyunu çeken pilavı ocağın altını kısarak demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun...
2) Daha sonra yıkayıp süzgece alıyoruz.
3) İki kaşık tereyağı nı pilav tavasina alıp eritiyoruz.
4) Şehriyeyi ekleyip kızarana kadar kavuruyoruz.
5) Suyu süzülen pirinci ekleyip, tane tane olana kadar kavuruyoruz.
6) 4,5 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu ekleyip kapağını 7) kapatıyoruz ve önce harlı olacak şekilde kaynatıyoruz.
8) Daha sonra kaynama başlayan pilavın altını kısarak pişmeye bırakıyoruz.
9) Suyunu çeken pilavı ocağın altını kısarak demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder