Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Odun ateşinde saç kavurma nasıl yapılır tarifi?

Odun ateşinde saç kavurma nasıl yapılır tarifi?


Odun ateşinde saç kavurma nasıl yapılır tarifi?

Lezzetli ve kolay tarif için tıklayın...






Odun ateşinde saç kavurma nasıl yapılır tarifi?



Malzeme listesi



* 250 Gr kadar kuyruk yağı
* 1 kilo kırmızı et
* 3 adet domates
* 2 - 3 adet Sivri biber
* Bir adet soğan
* Tuz

Odun ateşinde saç kavurma nasıl yapılır tarifi?



---Yapılışı---


1) Öncelikle güzelce bir odun ateşi ayarlıyoruz.
2) Biraz dinlenmiş olan ateşin üzerine saç kavurma tavasini koyup içerisine kuyruk yağını koyup yağını eritiyoruz.
3) Ardından kırmızı eti koyup kavurmaya başlıyoruz. Sıvıyağ koymaya gerek yoktur  kuyruk yağı yeterli olacaktır.
4) Etinme durumuna ve ateşin harina göre kontrollü bir şekilde tahta kaşık yardımı ile karıştırırarak kavurmaya başlıyoruz.
5) Et pişmeye başladığında tuzunu ilave ediyoruz.
6) Saç tavanın içerisinde ki yağ durumuna göre Bir miktar su ilave edilebilir.
7) Bu arada domatesi biberi ve soğanı doğrayıp etin içerisine katıyoruz. Kontrollü bir şekilde kavuruyoruz. 

 Afiyetle...

Odun ateşinde saç kavurma nasıl yapılır tarifi?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder