Afiyet olsun...
Malzeme listesi
* 1 Adet tavuk gögsü ( Biz yarım kullandık.)
* 1 Adet büyük boy patates
* 1 Adet soğan
* 2 adet sivribier
* 1 Büyük boy domates
* Yarım kaşık salça
* Sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber
* Kekik
* 2 Diş sarımsak
---YAPILIŞI---
1) Soğanları soyup ortadan ikiye kesip uzun uzun doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz tavaya alıp kavrulmaya bırakıyoruz. Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
2) Bu arada tavuk gögsünü, julyen şeklinde uzunlamasına kesiyoruz. Biberleri aynı şekilde kesip, tavuk gögsü ile birlikte kavrulan soğanlara ekliyoruz.
3) Orta ateşte sotelenmeye başlayan ve rengi değişen tavuklara, küp küp doğradığımız bir domatesi ve sarımsağı ezip ekleyip tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Eğer suyunu çok çektiği ise yada sulu severler için az miktar da kaynar su ekleyebilirsiniz.
4) Patatesi kızartmalık olarak kesiyoruz ve kızartıyoruz. İyice yumuşayıp pişen tavuk ve sebzelerin içine ekliyoruz ardından bir iki tur karıştırıyoruz.
5) En son baharatları ile buluşturduğumuz tavuk sotemizi servis tabağına alıp, afiyet ile yiyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder