Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Siron nasıl yapılır ?

Siron nasıl yapılır ?




Malzeme listesi


* 3 Adet günlük yufka
* Bir miktar sıvıyağ
* 3-4 kepçe tavuk suyu (yada et suyu)
* 1 Kase yoğurt
* 2 -3 diş sarmısak
* Bir miktar tuz
* Bir miktar tere yağ
* Pul Biber
* Nane


---Yapılışı---

1) Yufkalar rulo şeklinde boş sarılır.
2) iki cm genişliğinde kesilerek tepsiye dizilir.
3)Tepsiye dizdiğimiz yufkaları bir miktar sıvı yağı fırça yardımı ile yufkaların üzerine sürülür.
4) 180 - 190 derece fırında, üzeri kızartılana dek fırında bekletilir.
5) Kızaran sironlar tavuk suyu ( yada et suyu ile ) ıslatılır.
6) Yoğurdun içine sarımsaklar ezilip koyulur.
7) Bir fiske tuz ilave edilir.
8) Yoğurt hafif sulandırılarak, sironların üzerine gezdirilir.
9) İki kaşık tere yağ sos tavasında eritilip, içine pul biber ve nane ilave edilir.
10) Ve yoğurdun üzerine gezdirilir.
11) Arzuya göre, üzerine haşlanıp didiklenmiş tavuk ile servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder