![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_18nBG9SCjJ1kpV-hrLv5dM7IBikc_e4bFbJHq9issGwgjMhgLEEx1jDtyDsI4H8qUYWzHpb1MHQTVfHDlBPcLoRAjQEv8hfH5oSXhgVJN86ZA4qGUyduunYOx-n_80Fx6do4Y_lueWhR/s640/IMG-20180328-WA0000.jpg)
Malzeme listesi
* 400 Gr kuru kayısı ( Yarma )
* 1 Çorba kaşığı tereyağı
* 2 Çorba kaşığı şeker
* 1 Su bardağı su
Üzeri için
* Ceviz
---Yapılışı---
1) İlk önce kayısıların yumuşaması için ılık suda biraz bekletiyoruz.
2) Sonra yıkayıp küçük bir tencereye koyuyoruz.
3) Üzerine toz şekeri, tereyağını ve bir bardak suyu koyuyoruz.
4) Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
5) Suyunu çekip rengi dönen kaysıları, servis tabağına alıyoruz.
6) Üzerine bol cevizle süsleyip, ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder