Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Kuru kayısı tatlısı nasıl yapılır ?

Kuru kayısı tatlısı nasıl yapılır ?

Kuru kayısı tatlısı ( Yarma tatlısı ) nasıl yapılır ?
Kuru kayısı tatlısı ( Yarma tatlısı ), kuru kayısı içerisinde bir çok vitamin ve minerallar içermektedir. Kuru kayısı içinde bulunan birçok vitamin ve mineraller  sayesinde vücudumuzun sağlıklı kalmasını ve birçok hastalık ile savaşmasını sağlamaktadır. Şifa kaynağı kayısının tatlısının tarifini sizler için paylaşıyoruz.





Malzeme listesi

 

* 400 Gr kuru kayısı ( Yarma ) 
* 1 Çorba kaşığı tereyağı
* 2 Çorba kaşığı şeker
* 1 Su bardağı su

Üzeri için


* Ceviz 

---Yapılışı--- 

 

1)  İlk önce kayısıların yumuşaması için ılık suda biraz bekletiyoruz.
2) Sonra yıkayıp küçük bir tencereye koyuyoruz.
3) Üzerine toz şekeri, tereyağını ve bir bardak suyu koyuyoruz.
4) Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
5) Suyunu çekip rengi dönen kaysıları, servis tabağına alıyoruz.
6) Üzerine bol cevizle süsleyip, ikram edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder