Malzeme listesi
* 2 kg kadar balkabağı* 1,5 Bardak şeker
Üzeri için
* Tahin* Ceviz
---Yapılışı---
1) Kabağı dilimleyip, soyalım ve iç çekirdeklerini aldıktan sonra yıkayalım.
2) Yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın.
3) Derin bir tavada kabakları alalım.
4) Üzerine şeker serperek 2 - 3 saat kadar bekletelim,isterseniz akşamdan da şekeri koyup ağzı kapalı bir şekilde sabaha kadar bekletebilirsiniz.
5) Kabaklar kendi suyunu salacaktır.
6) Suyunu salan kabakları kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Su miktarı az gelir ise bir bardak su ilave edebilirsiniz.
7) Kabağın şerbetinin daha kıvamlı olması için bir kaç dakika kapağı açık bir şekilde pişirin.
8) Soğuyan bal kabağı tatlısını, üzerine tahin gezdirip ceviz serperekte servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder