Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Bal kabağı tatlısı nasıl yapılır ?

Bal kabağı tatlısı nasıl yapılır ?

Bal kabağı tatlısı nasıl yapılır ?
Bal kabağı tatlısı, sofralarımızın ve kabakgillerin en tatlı besinlerinden bal kabağını tüketmenin tam zamanı. İçerisinde barındırdığı C, K, E vitamini, magnezyum, fosfor ve demir kaynağı olan bal kabağı sağlık bakımında bir çok faydası bulunuyor. Soğuk kış aylarında ve yazın alarında da bal kabağını tüketmek mümkündür. Bu besin deposunun tatlısı paylaşıyoruz.




Bal kabağı tatlısı nasıl yapılır ?


 Malzeme listesi

* 2 kg kadar balkabağı
* 1,5 Bardak şeker 

Üzeri için

* Tahin
* Ceviz


---Yapılışı---


1) Kabağı dilimleyip, soyalım ve iç çekirdeklerini aldıktan sonra yıkayalım.
2) Yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın.
3) Derin bir tavada kabakları alalım.
4) Üzerine şeker serperek 2 - 3 saat kadar bekletelim,isterseniz akşamdan da şekeri koyup ağzı kapalı bir şekilde sabaha kadar bekletebilirsiniz.
5) Kabaklar kendi suyunu salacaktır.
6) Suyunu salan kabakları kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Su miktarı az gelir ise bir bardak su ilave edebilirsiniz.
7) Kabağın şerbetinin daha kıvamlı olması için bir kaç dakika kapağı açık bir şekilde pişirin.
8) Soğuyan bal kabağı tatlısını, üzerine tahin gezdirip ceviz serperekte servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder