Malzeme listesi
1 kg taze fasulye
200 Gr kıyma1 büyük baş soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 -3 diş sarımsak
2 kaşık salça
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
---Yapılışı---
Kıymayı tavaya alıp biraz kavuruyoruz.
Hazırlayıp yikadigimiz taze fasulye yi üzerine alıyoruz.
Küp küp doğranmış biberleri , soğanları kabuğunu soydugumuz domatesleri de küp küp doğrayıp hepsini çiğ olarak kavurmadan fasulye nin üzerine koyuyoruz.
2 3 dış sarımsağı doğrayıp 2 kaşık kadar salçayı üzerine ekliyoruz. Tuzunu ilave ediyoruz.
En son üzerine sıvıyağ gezdirip kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirmeye bırakıyoruz.
Suyunu çektikten sonra biraz daha sıcak su ilave Edip baharatlarını da ekleyip karıştırıyoruz.
Ağzını kapatıp fasulye yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder