Afiyet olsun...
Malzeme listesi
* 1 Adet yumurta
* 1 Su bardağı irmik
* 1 Su bardağı un (gerekirse arttırabilirsiniz.)
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* Yarım su bardağı yoğurt
* 1 Paket kabartma tozu
* 1 Paket vanilya
Üstünü bulamak için
* Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için
* 2 Su bardağı şeker
* 2 Su bardağı su
---YAPILIŞI---
1) Önce şerbetini hazırlıyoruz.Su ve şekeri bir tencereye alıp, ocağın altını açalım.
2) Şeker eriyinceye kadar karıştırıp, kaynatmadan altını kapatalım.
3) Tamamen soğumasını bekliyoruz.
4) Yoğurma kabına, hamur için gerekli malzemeleri iyice karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
5) Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
6) Bir tabağa, yarım bardak irmiği koyup, yuvarladığımız hamuru irmiğe bulayalım. Her tarafı irmik ile kaplanacak.
7) Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi devam ettirelim.
8) Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
9) 180 derece de ısıttığımız fırında, 20 - 25 dakika kadar pişirelim.
10) Fırından çıkan tatlılar, sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
11) Tatlılar şerbetini tamamen çekip soğuduktan sonra, üzerine fındık, fısıtık, haş haş vs. istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder