Afiyet olsun...
Malzeme listesi
* 4 - 5 Adet patates
* 250 gram kıyma
* 1 Adet kuru soğan
* 1 Büyük domates
* 2 Adet sivri biber
* 1 Tepeleme yemek kaşığı salça
* 2 - 3 diş sarımsak
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber
* Kekik
* Sıvıyağ
---YAPILIŞI---
1) Soğanları küp küp doğrayıp, içerisine sıvıyağ koyduğumuz tavaya alıyoruz.
2) Sivri biberleri ince ince doğrayıp, kavrulmakta olan soğanların içerisine atıp karıştırıyoruz.
3) Soğanların içine kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.. İçine bir bardağa yakın sıcak su döküyoruz.
4) En son baharatlarını ve tuzunu ekleyip, güzelce karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
5) Patetesleri soyup, halka halka doğruyoruz.Bir fiske tuz serpiyoruz. Patatesler fazla ince veya kalın olmamalıdır.
6) Yayvan bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyup, patatesleri bir sıra halinde diziyoruz.
7) Hazırladığımız kıymalı harçtan bir mikar üzerine seriyoruz.
8) Aynı şekilde üzerine patatesleri dizip, tekrar kıymalı harcımızı üzerine seriyoruz. Yani kat kat oluyor.
9) Tahmini üç sıra oluyor. En üstüne kıyma harçı döküp, küp küp doğradığımız domatesleri de üzerine serpiştiriyoruz.
10) Ardından bir kaşık salçayı bir kase içinde sıcak su ile açıp, tenceremizin üzerine gezdiriyoruz. 2- 3 diş sarımsağı da iri iri doğrayıp, patateslerin üzerine atıyoruz.
11) Üzerine alıcak şekilde sıcak su döküp, kaynamaya bırakıyoruz.
12) Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder