![Çatlak kurabiye nasıl yapılır ? Çatlak kurabiye nasıl yapılır ? kurabiye nasıl yapılır](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRXWuAfgL4tEsadp_Lbj1tWJ6KGSZs0RVTrZBwluuB4AQNuhlt2V6jhSYmFVgcrkKGGkd64xhCNCPx2mFRziVTio-H7AmjqUSUcmTcpLrNQINhcSxPSY6V61KDx29c-qIbXvtF6Xbk6ySv/s200/20180315_143219.jpg)
Afiyet olsun..
Malzeme listesi
* 2 Adet yumurta
* 2 Su bardağı un
* 1 kahve fincanı kakao
* Yarım su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı pudra şekeri
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 Paket vanilya
* 1 Çay kaşığının ucu ile tuz
---YAPILIŞI---
1) Öncelikle sıvı olan malzemeleri ve şekeri çırpma teli veya mikser ile güzelce çırpalım.Pudra şekeri hariç, üzerine kalan toz malzemelerini eleyerek ekleyelim. Hamuru güzelce yoğuralım.
2) Yoğurdukça hamur dağılmaya başlayacak, ve yağını salacak. İki bardaktan fazla un eklemiyoruz. Ele yapışan yumaşak bir hamur elde ediyoruz.
3) Hamuru toparlayıp, güzelce streçleyip saralım. Bir tabak içine koyalım.
4) Ardından buzdolabına koyup en az iki saat dinlendirelim. Zamanınız varsa, bir gece önceden yapıp hamuru buzdolabın da bekletirseniz, daha iyi sonuç alırsınız. Zamanınız yoksa iki saat yeterlidir. Dinlenen hamuru dolaptan alıyoruz..
5) Yarım su bardağı pudra şekerini, bir tabağa alalım. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elimizde yuvarlayalım. Kurabiye hamurunu bolca pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla dizelim.
6) 180 derece de Önceden ısıttığımız fırında, 15 dakika pişirelim. Bu kurabiye de pişirme süresi önemli. 15 dakikayı geçirmeyelim. Pişen kurabiyelerin dağılmaması için tepside biraz bekletip, servis tabağına alıp, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder