![Ev Yapımı Baklava Tarifi Ev Yapımı Baklava Tarifi](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFzxMSnJGAfU69yIhjnK17SuyPv0XmR0zZE3pNsW1v2mS6SxH6QuWw9sK6_oEk-R0KK2jXRgnK8l6exgGEZq3ocAi9wokE8tQykTiw978JRRh7ZrJa3XxmL6uy8fiNCJ5QzvyRwHY1znlb/s200/IMG_20180217_171829.jpg)
Malzeme listesi
* 4 Su bardağı un* 1 Adet yumurta
* 1 Çorba kasığı yoğurt
* 1 Çorba kaşığı nişasta
* 1 Su bardağı süt
* Yarim su bardağı sivi yağ
* 1 Paket margarin veya tereyağ
* 1 Çay kaşığı karbonat
* 2 Dilim limon
* 1 Çay kaşığı tuz
Şerbet için
* 5 Bardak şeker
* 5 Bardak su
* Çeyrek limon.
--Şerbetin yapılışı---
1) Önce 5 bardak şekeri ve 5 bardak suyu tencereye alıp şerbeti yapıyoruz.
2) Kaynamaya başlayan şerbete, çeyrek limon sıkıp yarım saat kadar orta ateşte kaynamaya bırakalım.
---Hamurun yapılışı---
1) Yarım paket margarini eritip,biraz soğuyunca yoğurma kabımıza alalım.
2) İçine sıvıyağ, süt, yumurta ve yoğurdu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
3) Karıştırılan sıvı malzemelerin içine, iki dilim limonu, karbonatını üzerine sıkıp ekliyoruz.
4) Kalan tüm malzemeyi de koyup, kulak memesi kıvamında ele yapismayan bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz.
5) Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünden az küçük bezeler yapıyoruz.
6) Yaklaşık 60 - 64 tane beze oluyor.
7) Yaptığımız bezeleri 15 - 20 dakika dinlendirip, baklavamızı açmaya başlıyoruz.
8) Öncelikle 10 tane bezeyi çay tabagindan biraz büyük şekilde nişasta ile açıyoruz, üst üste koyup aralarına nişasta serpiyoruz.
9) Merdane veya oklava ile üst üste olan, açtığımız 10 bezeyi incecik olana kadar nisasta ile büyütüp açıyoruz.
10) Açtığımız yufkayı tepsiye yerleştiriyoruz.
11) Yufkaniz tepsiden sarkiyorsa tepsiye göre kesip parçaları aralara koyun.
12) Üzerine bol fındık veya cevizi serpiyoruz.
13) Üzerine tekrar 10 peze açıp koyuyoruz.
14) Ayni işlem pezeler bitene kadar devam ediyor.
15) Açma işlemi bittikten sonra fırına koymadan baklavamizi kesip şekil veriyoruz.
16) Yarim paket margarin, 1 su bardağı sıvı yağı eritip kaynatıyoruz.
17) Fokurdayan yağı tepsinin üzerine gezdiriyoruz, cızır cızır ses gelecek.
18) 165/170 derecede üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
19) Firindan çıkardığımız baklava soğuyunca eğer çıtır olmasını istiyorsanız şerbeti ılıktan biraz sicak halde üzerine gezdiriyoruz.
20) Hamurlaşmaması için üzerini kapatmiyoruz.
21) Şerbetini çekmiş çıtır çıtır baklavamiz, servise hazırdır.
22) Üzerine fındık, fıstık ve ceviz ile susleyebiliriz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder