![Ev yapımı yoğurt nasıl yapılır ? Ev yapımı yoğurt nasıl yapılır ?](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTc-lPEj3ea_9S1MRkDee4zuGLBZas2pr25XPhidFuu6YksoXKTswVPiUoaMA-ZDGf4K-OiU2UQeuqiRut8cQMiwA-s3HRRxhi_xflDeFfDOnuLNHgsuo_Ybg5KjWIabOZO-fmgDeO-RKw/s200/IMG_20180329_175934.jpg)
Malzeme listesi
* 2 Kğ süt
* 1 Çorba kaşığı yoğurt
* 1 Çay kaşığı şeker ( tercihe göre ekşi olmasını istemeyenler için )
---Yapılışı---
1) Sütü bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
2) Kaynama başlayan sütü kepçe ile havalandırarak karıştıralım.
3) Kaynayan sütü kısık ateşte 10 - 15 dakika kadar kaynatarak pişirelim ve altını kapatalım.
4) Maya vereceğimiz kaba sütü boşaltalım. Kapaklı Borcam veya seramik bir kap kullabilirsiniz.
5) Ilımaya başlayan sütün sıcaklığını serçe parmağınızla kontrol edin.
6) Süt ne çok sıcak nede çok soğuk olacak, 5 - 6 saniye kadar parmağınızı süte batırıp bekleyin. Parmağınız bu sıcaklığa dayanabilmeli.
7) Bir kaseye maya için kullanaçağımız bir kaşık yoğurdu alıp içine bir miktar pişirdiğimiz sütten koyup pişen süt ile sulandırıyoruz.
8) Yoğurdun ekşi olmaması için bir çay kaşığı şeker koyup karıştırabilirsiniz.
9) Maya için kullanacağımız yoğurdu pişirdiğimiz sütün içine döküp, güzelce karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
10) Temiz bir sofra mendilinin ortasına yerleştirip, yanlarından üzerine kapatıyoruz.
11) Ortalama 5 - 6 saat kadar bekletiyoruz.
12) Üzerine açıp yoğurdumuz fazla sallamadan buzdolabına koyuyoruz.
**Kıvamının güzel olması için 1 gün bekletiyoruz. Taze ev yoğurdumuz hazırdır, afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder