Malzeme listesi
* 3 Adet yumurta
* 1 Su bardağı toz şeker
* 1 Su bardağı irmik
* Yarım su bardağı mavi haşhaş
* 1,5 Su bardak unu
* 1 su bardağı sıvıyağ
* Yarm bardak süt
Şerbeti için
* 3 Su bardağı su
* 2,5 Su bardağı şeker
* Limon
Üzeri için
* 1 Paket krem şanti
* 1 Su bardağı süt
* Fındık, antep fıstığı, hindistan cevizi vs...
** Önce şerbetini hazırlayalım. Üç su bardağı su ile 2,5 su bardağı şekeri bir tencere de karıştırıp, ocağa alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayan şerbete 3 - 4 damla limon ekleyip, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp, altını kapatıp soğumaya bırakalım.
*** Krem şantiyi paketin üzerinde ki gibi hazırlayalım.
---Yapılışı---
![Haşlı haşlı revani nasıl yapılır ? Haşlı haşlı revani nasıl yapılır ?](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHt7jslAMmZLDrMHaa_f3FaK1zFzjDiYaZ60FvcpTLEj_FzxHg2kpp1GzJUB2hBIohDVXrGOt5hkxJZtfPmll0kUTxOveLdQJpkDTmXXOgBsv1GG6UlQwIUiRXMfsyo14c1z4uYf31Gn-y/s400/20180328_181436-COLLAGE.jpg)
2) Sıvıyağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
3) Bir su bardağı irmik, yarım su bardağı mavi haşhaş ve iki su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tahta kaşık veya spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırıyoruz.
4) Dikdörgen borcamı hafif yağlayıp, haşhaşlı revaniyi borcamın içine döküyoruz.
5) 175 derecede revaninin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
6) Pişen revaniyi sırından alıp, 5 - 10 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
7) Ardından soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
8) Şerbet tamamen çektiğinde hazırladığımız krem şantiyi üzerine eşit şekilde sürüp, soğuması için buzdolabına kaldıralım.
9) 2 - 3 saat dinlenen revaniyi dilimleyip, süsleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder