![Tarhana çorbası nasıl yapılır tarifi Tarhana Çorbası, bilindiği üzere şifa kaynağı olan bir çorbadır.Anam her zaman demiştir derde birebir :)](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiR0dx3ihmcVfOcHmZkrLZj_hPk950yi83t9w_nUtbZX59ssl4GHYzyDigX8LqpyvG1a_KiFbeTMS2DtYDl674EiDn-adMnA7Brww0rCmCS2HKsB5leqPBQ_fTk3fve0qRo9w-RfE6xeFnT/s200/IMG_20180216_210246.jpg)
Tarhana çorbası için malzeme listesi
* 5 su bardağı su* Tereyağı
* Salça
* Nane
* Karabiber
* 4 yemek kaşığı kuru tarhana
* 1 bardak tavuksuyu yada et suyu
* 4 yemek kaşığı kuru tarhana
* 1 bardak tavuksuyu yada et suyu
---Tarhana çorbasının yapılışı---
1) Öncelikle
kuru tarhanayı, bir leğende yarım saat önce ılık suda bekletiyoruz.
2) Tencereye tereyağı koyup eritiyoruz.
3) Salçasını ilave ediyoruz.
4) Yağın
içinde hafif kavuruyoruz.
5) Bir su bardağı tavuk suyunu tencereye
döküyoruz.
6) Islattığımız tarhanayı da tencereye koyuyoruz.
7) Altı bardak ılık
suyunu da ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
8) Topaklanmaması için
sürekli karıştırıyoruz.
9) Kaynadıktan sonra nane, karabiber ve
kırmızıbiberi de atıyoruz.
10) Beş dakika kadar daha kaynatılğında ocağın
altını kapatıyoruz.
11) Servise hazır hale gelen çorbamıza, yağda
kırmızıbiber ve naneyi hafif kavurup üzerine döküyoruz.
Dilerseniz evde kendi tarhananızı yapabilirsiniz.
Ev yapımı tarhananın tarifi
Tarhana hamuru için malzeme listesi
* 1 kğ soğan
* 1 kğ yeşil biber
* 1 kğ kırmızı biber
* 1 kğ domates
* 1 kğ nohut
* 3 kğ süzülmüş yoğurt
* 7 türlü baharat (Baharatçılar ve marketten temin edebilirsiniz.)
* Tuz
* 5 kğ un
2) Soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi, domatesi, 7 türlü baharatı ve süzülmüş yoğurtu robota atıp çekiyoruz.
3) Çektikten sonra hamuru yoğuracağımız legene koyuyoruz.
4) Islanan nohutu bir tencerede yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
5) Kaynattığımız nohutu süzüyoruz.
6) Ve nohutu da robotta çekip yeşillikleri de koyduğumuz legene tuzu ile birlikte ilave ediyoruz.
7) Aldığı kadar unu da legene döküp yoğurmaya başlıyoruz.
8) Yoğurduğumuz hamuru, legenin kapağı ile kapatıp ertesi günün sabahına kadar bekiyoruz.
9) Sabahın da 1 miktar un ile tekrardan yoğuruyoruz.
10) Bu süreç 1 hafta boyunca devam ediyor.
11) Bir hafta sonra sofra bezini sarıp, hamuru ufak ufak koparıp sofra bezine atıyoruz.
12) Hamuru, kuruması için güneş alan bir yere seriyoruz.
13) Ara ara kontrol ederek, hamurun daha çabuk kuruması için altını üstünü çeviriyoruz.
14) Altı üstü kuruduktan sonra, robotta çekilecek kıvama geldiğinde ,hamuru ufalıyoruz.
15) Ufalanan hamuru robota atıp çekiyoruz.
16) Robotta çekilen hamuru tamamen kuruması için oda sıcaklığında serip 5-6 gün bekliyoruz.
17) Tamamen kuruduğunda tarhanamızın hamurunu hazırlamış oluyoruz.
18) Hazırladığımız tarhanayı poşetlere doldurup derin dondurucuda koyuyoruz.
19) Bu aşamadan sonra istediğiniz zaman tarhanamızı çıkarıp, çorbasını yapabilirsiniz.
Not : Tarhana hamurunu yapmak zahmetlidir, fakat bir kere yaptığınız da yaklaşık olarak 1 sene boyunca pişirir ve çorbasını içersiniz.
Afiyet olsun.
---Tarhana hamurunun yapılışı---
, 1) Öncelikle akşamdan nohutumuzu ıslatıyoruz.2) Soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi, domatesi, 7 türlü baharatı ve süzülmüş yoğurtu robota atıp çekiyoruz.
3) Çektikten sonra hamuru yoğuracağımız legene koyuyoruz.
4) Islanan nohutu bir tencerede yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
5) Kaynattığımız nohutu süzüyoruz.
6) Ve nohutu da robotta çekip yeşillikleri de koyduğumuz legene tuzu ile birlikte ilave ediyoruz.
7) Aldığı kadar unu da legene döküp yoğurmaya başlıyoruz.
8) Yoğurduğumuz hamuru, legenin kapağı ile kapatıp ertesi günün sabahına kadar bekiyoruz.
9) Sabahın da 1 miktar un ile tekrardan yoğuruyoruz.
10) Bu süreç 1 hafta boyunca devam ediyor.
11) Bir hafta sonra sofra bezini sarıp, hamuru ufak ufak koparıp sofra bezine atıyoruz.
12) Hamuru, kuruması için güneş alan bir yere seriyoruz.
13) Ara ara kontrol ederek, hamurun daha çabuk kuruması için altını üstünü çeviriyoruz.
14) Altı üstü kuruduktan sonra, robotta çekilecek kıvama geldiğinde ,hamuru ufalıyoruz.
15) Ufalanan hamuru robota atıp çekiyoruz.
16) Robotta çekilen hamuru tamamen kuruması için oda sıcaklığında serip 5-6 gün bekliyoruz.
17) Tamamen kuruduğunda tarhanamızın hamurunu hazırlamış oluyoruz.
18) Hazırladığımız tarhanayı poşetlere doldurup derin dondurucuda koyuyoruz.
19) Bu aşamadan sonra istediğiniz zaman tarhanamızı çıkarıp, çorbasını yapabilirsiniz.
Not : Tarhana hamurunu yapmak zahmetlidir, fakat bir kere yaptığınız da yaklaşık olarak 1 sene boyunca pişirir ve çorbasını içersiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder