![Kahvaltılık krep nasıl yapılır ? Kahvaltılık krep nasıl yapılır ? akıtma](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0QtI9XSefIihlAijImpyW-t818SfSVAAh-PqfmHjuV0aHoSt0FIxwlI_CYDTjepkIKKD7HGzTIpbDSeP4ikKYc2qaq3FSQ0WQ_CB4S2vEu365aE9vFMTb8y0GBSm6wfNtIxAUj1xxpNDC/s200/IMG_20180406_103835.jpg)
Kahvaltılık krep, Akıtma olarakta bilenen krep kahvatınız da farklı bir lezzet olarak yapabileceğiniz sizin için kolay bir seçenek. Kahvaltıda krep yapmak isteyen hanımlar...Krepin tarifini birde bizden alın..Afiyet olsun
Malzeme listesi
* 1 Su bardağı süt
* 1 Su bardağı su
* 2 Adet yumurta
* 2 Su bardağından biraz eksik un
* 1 Çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 Çay kaşığı tuz ( tuz kullanmazsanız, reçel ile servis yapabilirsiniz.)
* 1 Çay kaşığı ucu ile kabartma tozu
Pişirmek için
* Sıvıyağ yada tereyağı kullanabilirsiniz.
---YAPILIŞI---
1) Bir çırpma kabına yumurtaları kırıyoruz. İçine süt, su, sıvıyağ ekleyip çırpıyoruz. Ve ununun topaklanmaması için yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Akıcı boza kıvamın da bir hamur olacak. En son tuzunu ve kabartma tozunu atıp karıştırıyoruz.
2) Teflon tavaya veya krep tavasına bir çay kaşığı kadar tereyağ koyup, eritiyoruz. Yada sıvıyağ da kullanabilirsiniz.
3) Kızan tavaya bir kepçe krep hamuru döküp yayıyoruz. Krep göz göz olunca çeviriyoruz.
4) Her iki tarafınıda pembeleşene dek orta ateşte pişiriyoruz.
5 ) Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
!!! Servis önerisi !!! Arasına peynir, maydanoz veya domates dilimleri koyarak servis yapabilirsiniz. Tatlı krepler yapmak istiyoruzsanız içerisine tuz atmayın, istediğiniz reçeli veya bal üzerine sürerekte servis yapabilirsiniz...
??? Pişirme önerisi ??? Krepleri, orta ateşte pişirin. Ve özellikle krep tavası kullanırsanız, pişirirken çevirmek daha kolay olur.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder