
Afiyet olsun...
Malzeme listesi
* 1 Adet bütün tavuk
* 2 Adet patates
* 2 - 3 su bardağı su
* Karabiber
* Pulbiber
* Kekik
* Tereyağı
* Tuz
---YAPILIŞI---

2) Kaynamaya başladıktan sonra, altını kısarak 15 dakika kadar tavuğu haşlıyoruz.
3) Haşlanan tavuğu, fırın tepsinine alıp üzerine baharatları ekliyoruz.
4) Üzerine küçük küçük tereyağı parçalarını koyuyoruz.
5) iki adet patatesi soyup yıkıyoruz. Büyük elma dilimi şeklinde kesiyoruz.
6) Dilimlediğimiz patateslerin üzerine bir miktar tuz, dilerseniz bir miktar baharat ekleyerek elimiz de harmanlıyoruz. Tepsi de ki tavuğun kenarlarına hazırladığımız patatesleri diziyoruz.
7) Haşladığımız tavuğun suyundan, bir - iki kepçe tepsiye döküyoruz.
8) 200 derece de tavuk kızarıp pişene kadar ve patatesler yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde fırın da bekletiyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder