Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: İrmik helvası nasıl yapılır ?

İrmik helvası nasıl yapılır ?

İrmik helvası nasıl yapılır  tane tane tarifi
 İrmik helvası, 11 ayın sultanı ramazan ayı geldi. İrmik helvası ramazan ayında da tercih edebileceğiniz hem kolay, yanında dondurma ile daha da hafif hale getirebileceğiniz bir tatlıdır. Sunum aşamasın da üzerine tarçın, limon kabuğu fındık, fıstık serpiştirerek hem gözlere hemde mideye hitap eden bu tatlıyı denemeyenler için tavsiye ediyoruz.


Afiyet olsun...





Malzeme listesi

 

* 125 tereyağ
* 1,5 Su bardağı irmik
* 1 Yemek kaşığı dolmalık fıstık ( İsteğe bağlı olarak)

***( Biz fındık tercih ettik. 1 çay bardağı)


Şerbeti için 


* 1,5 Su bardağı toz şeker (çok tatlı sevmeyenler şeker miktarını azaltabilir.)
* 1 Su bardağı süt
* 1 Su bardağı su
 

---YAPILIŞI---

 

1) Öncelikle oda ısısında ki sütü, suyu ve şekeri derin bir kapta şeker, iyice eriyene kadar karıştıralım. Kaynatmaya gerek yoktur. Şerbeti kaynatmıyoruz. Karıştırarak şekerin erimesi yeterlidir.
2) Tereyağını derin bir tava da eritiyoruz. İçine irmiği ekleyip, kısık ateşte 5 - 6 dakika kadar kavuruyoruz.
3) İçine dolmalık fıstıkları ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz.
4) Fıstıklar iyice pembeleşip, irmikler de güzelce kavrulana kadar kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
5) Güzelce kavrulan irmik ve fıstıkları hazırladığımız şerbeti, dikkatli bir şekilde yavaş yavaş ekliyoruz. İrmikler şıçraya bilir hemen bir tur karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
6) İrmik helvamızı 2 -3 dakika kadar harlı ateşte, 4 - 5 dakika da kısık ateşte tutarak irmiğin şerbetini iyice çekmesini sağlıyoruz.
7) Şerbetini tamamen çeken irmiğin, 2 - 3 kere karıştırıp, kapağını kapatıyoruz. Ocağın en küçük gözüne alarak 5 - 10 dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz.
8) Güzelce demlenen irmik helvasını, ister sıcak isterseniz yanına 1 - 2 top dondurma koyarak soğuk servis te yapabilirsiz.

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder