Patlıcanı sevmeyen yoktur. Patlıcan kebabından tutunda musakkaya, imam bayıldıdan, karnıyarığa bir çok lezzetli yemeğin ana malzemesidir patlıcan. Patlıcanın kızartması da hem kolay hemde lezzetlidir. İster yoğurtlu ister domates soslu saya saya bitmez.. Patlıcanın mağrifetleri..O zaman bugün çıtır çıtır patlıcan kızartması yapmaya buyurun. Afiyet olsun.
Malzeme listesi
* 3 Adet orta boy patlıcan
* 2 Adet yumurta
* Un
* Tuz
** Kızartmak için sıvıyağ
***Üzeri için 1 adet domates
---YAPILIŞI---
1) Patlıcanları yıkayıp, alacalı olacak şekilde soyuyoruz.
2) Patlcanları önce uzunlamasına kesiyoruz. Ne çok kalın ne de cok ince olmayacak şekilde dilimliyoruz. Dilimlediğimiz patlıcanları ortadan ikiye kesiyoruz.
3) Bir kaç dakika kadar tuzlu su da bekletiyoruz. Suyunu süzdüğümüz patlıcanları, bir kağıt havlu üzerine alıp, iyice kuruluyoruz.
4 ) İki adet yumurtayı bir kabın içerisine alıp, iyice çırpıyoruz. Düz bir tabağa patlıcanları bulamak için un koyuyoruz.
5 ) Patlıcanları önce yumurtaya sonra una bulayıp bol sıvı yağda her iki tarafını güzelce kızartıyoruz.
6) Üzeri için domatesi dilimleyip, az sıvıyağ koyduğumuz bir tava da bir iki tur çevirirerek öldürüyoruz.
7) Kızartmıs olduğumuz patlıcanların üzerine dizerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder