Özellikle artık klasikleşmiş, her zaman yaptığımız corbalardan farklı bir tarif arayanlar için mükemmel bir seçenek. Bu çorbaya herkes bayılacak :)
Afiyet olsun...
Malzeme listesi
![Kabaklı tavuk çorbası nasıl yapılır Kabaklı tavuk çorbası nasıl yapılır](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMgH3-UaJgn2A6d4hpJF0eiqXNAN6OfcTpAuP2LZ2ijQH-1mz_Bp9X8pQz4ZinFh_s2JxUirTwZLuOw1xcepdSqK186AGHzSJPQxGNFrZMvCS6eK5Jd2ysfIDi3-qJoREA00C6_oj9BA4I/s320/IMG_20180517_133959.jpg)
* 1 Adet havuç
* Yarım tavuk göğsü ( beyaz eti)
* 1 Çorba kaşığı tereyağı
* 4 Çorba kaşığı un
* Sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber
* 2 Diş sarımsak ( Tercih )
** Limon servis için**
---YAPILIŞI---
1) Öncelikle tavuk göğsünü oldukça küçük olacak bir şekilde küp küp doğruyoruz.
2) Kabağı yıkayıp, kabuklarını soyuyoruz.
3) Kabağı da aynı şekilde küp küp doğruyoruz.
4) Havuçu da aynı şekilde yıkayıp doğruyoruz.
5) Bir tencereye, tereyağını ve bir miktar sıvıyağ koyuyoruz.
6) Tereyağı eridiğinde, doğradığımız tavukları içine alıp bir kaç tur çevirerek soteliyoruz. İçine sebzeleri ve iki diş sarımsağını ezip ekliyerek, sotelemeye devam ediyoruz.
7) Soletenen tavukların ve sebzelerin üzerine 4 yemek kaşığı unu ekleyip, hafif kavuruyoruz.
8) Daha sonra üzerine 2 bardak kadar soğuk su ilave edip, hızlıca karıştırıyoruz. Daha sonra tuzunu ve sıcak su ekleyip ( tahmini 10 bardak su ) kıvamını ayarlıyoruz.
9) Tüm sebzeler, yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
*** Servis aşamasında limon ve karabiber ile lezzetlendirebilirsiniz.***
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder