Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Sütlaç nasıl yapılır ?

Sütlaç nasıl yapılır ?

Sütlaç nasıl yapılır
Sütlaç, hem yazın hem de kışın yapıp tüketebileceğimiz hafif ve kalorisi düşük bir tatlı olduğu için sıkça tercih edilen kolay bir tariftir. Birde organik süt ile yapılırsa tadına doyum olmaz bir lezzet ortaya çıkacaktır. Hafif tatlılar arasında en çok tercih edilen sütlaçın tarifini sizlerle ile paylaşıyoruz.

Afiyet olsun...

Malzeme listesi 

 

* 1 Litre süt
* 1 Litre su
* 2 Çay bardağı pirinç
* 3 Yemek kaşığı pirinç unu
* 1 Su bardağı süt ( pirinç ununu açmak için)
* 1,5 su bardağı toz şeker, tatlı severler için 2 su bardağı
* 1 Paket vanilya

** Üzeri için fındık 


 ---Yapılışı---


1) Öncelikle pirinçleri yıkayıp, su ile haşlıyoruz.
2) Pirinçler, suyunu çekip yumuşayana kadar kaynatıyoruz. İçerisine soğuk sütü ekliyoruz. Bir kac kez karıştırarak kaynamasını bekliyoruz.
3) Kaynamasını beklerken, bir kase de pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk süt ile açıyoruz.
4) Kaynamakta olan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasede ki pirinç ununa ekleyip, ılıtıyoruz.
5) Ilıkttığımız pirinç ununu kaynamakta olan tencerenin içine ekliyoruz, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişiriyoruz.
6) İçine toz şekerini de ilave edeip, bir kaç taşım daha kaynatıyoruz.
7) Ocağın altını kapatmadan önce içerisine bir paket vanilyayı ekleyip, güzelce karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
8) Pişen sütlacımızı, kaseşere paylaştırıp ister soğuk ister sıcak olarak servis yapıyoruz.


*** Üzerine antep fıstığı, hindistan cevizi, fıstık, tarçın, fındık vs kullanarakta servis yapabilirsiniz.



Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder