Afiyet olsun...
Malzeme listesi
* 500 Gr çiğ kadayıf
* 150 Gr tereyağı veya margarin
* Ceviz veya fındık
** Şerbet için ***
* 3,5 Su bardağı şeker
* 4 Su bardağı su
* 5-6 Damla liman suyu
---YAPILIŞI---
1) İlk önce şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencereye şeker ve su alınıp, şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan şerbetin altı kısılarak orta ateşte kaynatılır.
2) On dakika kadar kaynayan şerbete limon suyu eklenir, 5 - 6 dakika daha kaynatılıp, ocaktan alınırak soğumaya bırakılır.
3) Tereyağ eritilir. Ve kadayıfların üzerine gezdirilerek el ile güzelce harmanlayarak tüm tellerin yağlanması sağlanır.
4) Bir tepsiye, kadayıfın yarısı alınarak tepsiye güzelce serilir. Ve el içi ile bastırılarak, sıkıştırılır. Üzerine, çeklmiş ceviz veya fındık bol bol serpilir.
5) Kalan kadayıflar da üzerine serilip, yine güzelce bastırılarak sıkıştırılır. Alta tabana kadar sıkıştırmaya gerek yok.
6) 180 derece de önceden ısıtılmış fırın da güzelce kızartılır. Fırından çıkarılan kadayıf, 5 - 6 dakika bekletilerek ilk sıcaklağının çıkması sağlanır.
7) Soğumuş şerbet, kadayıfın üzerine yavaş yavaş gezdirilerek şerbetin çekmesi beklenir. Güzelce dinlenen ve şerbetini çeken kadayıfımız dilimlenerek ve üzeri süslenerek servis edilir.
*** Üzerini süslemek için fındık, fıstık yada ceviz ile süslenir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder