Afiyet olsun...
Malzeme listesi
* 1 Paket ciğer 400 gr
* 1 Büyük boy patates
* Sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber ve pulbiber
** Servis için**
* 1 Adet Soğan
* 1 Adet Domates
* 8 - 10 dal maydanoz
* Veee Limon
---YAPILIŞI---
1) Ciğerleri küçük küçük kesiyoruz. Temiz suyu çıkana kadar güzelce yıkayıp, süzgeçe alıyoruz.
2) Sıvıyağ koyduğumuz tavayı ocağa alıp ısıtıyoruz. Suyu süzülen ciğerleri içine alıp , tuzunu ekleyip kapağını kapatıyoruz. Bu arada bir patatesi soyup, küp küp doğrayıp sıvıyağ da kızartıyoruz.
3) Suyunu salan ciğerleri, ortda ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken ciğerleri kavurmaya devam ediyoruz. Güzelce yumuşayıp kavrulan ciğerlere, kızarmış patatesleri, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
4) Servis tabağına kavrulan ciğerleri alıyoruz. Soğan ve domatesleri söğüşleyerek kesiyoruz. Tabağın yanına koyarak maydanoz ve limon ile birlikte servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder