Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Tavada ciger kavurma nasıl yapılır ?

Tavada ciger kavurma nasıl yapılır ?

Tavada çiger kavurma nasıl yapılır ?
Ciğer, hem hazıranışı hemde lezzeti ve faydaları ile ciğeri, hem kendmiz hemde çocuklarımız için yapıp bol bol tüketmeliyiz. Çabuk hazırlanışı ile lezzetli bir kurtarıcı olan ciğeri, bir çok farklı tarif ile yapıp deneyebilirsiniz. İster soğanlı sote, ister arnavut çiğeri, ister seniz böyle tavada yaparak ve baharatlar ile lezzetlendirilebilecek bir yemektir.

Afiyet olsun...




Malzeme listesi


* 1 Paket ciğer 400 gr
* 1 Büyük boy patates
* Sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber ve pulbiber




** Servis için**


* 1 Adet Soğan
* 1 Adet Domates
* 8 - 10 dal maydanoz
* Veee Limon 




---YAPILIŞI---


1) Ciğerleri küçük küçük kesiyoruz. Temiz suyu çıkana kadar güzelce yıkayıp, süzgeçe alıyoruz.
2) Sıvıyağ koyduğumuz tavayı ocağa alıp ısıtıyoruz. Suyu süzülen ciğerleri içine alıp , tuzunu ekleyip kapağını kapatıyoruz. Bu arada bir patatesi soyup, küp küp doğrayıp sıvıyağ da kızartıyoruz.
3) Suyunu salan ciğerleri, ortda ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken ciğerleri kavurmaya devam ediyoruz. Güzelce yumuşayıp kavrulan ciğerlere,  kızarmış patatesleri, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
4) Servis tabağına kavrulan ciğerleri alıyoruz. Soğan ve domatesleri söğüşleyerek kesiyoruz.  Tabağın yanına koyarak maydanoz ve limon ile birlikte servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder