Ispanaklı ve kıymalı börek, ıspanak yemeyen çocuğumuza, ıspanak yedirmenin en kolay ve en lezzetli yolu mis gibi kıymayla lezzetlendirilmiş çıtır börekler. Bugün sizlere hamur işleri tarifimizden, çıtır kıymalı ıspanaklı böreğin tarifini veriyoruz. Afiyet olsun.
Malzeme listesi
* Yarım kilo ıspanak
* 300 gr kıyma (+ -azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
* 6 Adet yufka
* 2 Büyük boy soğan
* Sıvıyağ
* Tuz
* Kekik
* Pulbiber
* Karabiber
* Susam
Sos için
* 1 Adet yumurta
* 5 Yemek kaşığı yoğurt
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 Çay kaşığı kabartma tozu
---YAPILIŞI---
1) Ispanaklar güzelce temizlenir ve yıkanır. Ve ince ince doğranır.
2) Soğanlar küp küp doğranıp, ıspanağın içerisine ilave edilir.
3) Tuz, kekik, karabiber eklenir ve karıştırılır.
4) Bir tavaya aldığımız kıymayı, az miktar da sıvıyağda hafifçe kavuralım.
5) Kavurduğumuz kıymayı, ıspanaklı harçın içerisine ilave edip karıştıralım. (ıspanak ve soğanları kavurmadan çiğ olarak kullanacağız.)
6) Bir kasenin içerisinde sos malzemelerini karıştırıp, hazırlıyoruz.
7) Bir adet yufkayı serip, hazırladığımız sosu güzelce sürüp üzerine 2. yufkayı seriyoruz.
8) Onuda tekrar soslayıp, sigara böreği şeklinde 12 eşit parçaya bölüyoruz.
9) Hazırladığımız iç harcımız geniş tarafına koyup kenarlarından katlayarak sarıyoruz.
10 ) Aynı işlemi yufkalar bitene dek devam ettiriyoruz
11) Bir yumurtayı çırpıp üzerine sürüyoruz. Üzerine susam serpiyoruz. ( Çörek otu, haşhaş da kullanabilirsiniz.
12) 180 - 190 derece arasında pişiyoruz. Sıcak bir şekilde servis yapa bilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder