Malzeme listesi
* 4 Adet büyük patates
* 2 Adet havuç
* Yarım demet dere otu
* 1 Adet küçük kase yoğurt
* 2 Yemek kaşığı mayonez
* Tereyağ
* Sıvıyag
* Pulbiber
* 2 dış sarımsak
---Yapılışı---
1) Patatesleri kabuklarıyla haşlıyoruz.
2) Haşladıktan sonra soyup rendeliyoruz.
3) Bir karıştırma kabının içine rendeledigimiz patatesleri alıp icine 2 kaşık tereyağı koyup karıştırıp eziyoruz
4) Elimizle hafif yoğuruyoruz.
5) İki havucu rendeleyip az sıvıyağ da biraz soteliyoruz.6) Bir fiske tuz atıp karıştırıyoruz.
7) Dere otunu ince ince kıyıp düz bir tabağa aliyoruz.
8) Hazırladığımız patatesleri ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparıp elimizle yuvarliyoruz.
9) Dere otuna bulayıp ortasını parmağınızla bastırıp çanak şeklini veriyoruz.
10) Hazırladığımız patates çanaklari servis tabağına alıp içlerini, hazırladığımız havuçları dolduruyoruz.
11) Yoğurdun içine sarımsakları ezip mayonez ve tuzunu koyup karıştırıyoruz.
12) Havuçların üzerine hazırladığımız yoğurdu koyuyoruz.
13) Küçük bir tavaya biraz sıvıyağ koyup kızdırıyoruz.
14) İçine bir çay kaşığı pul biberi koyup karıştırıyoruz.
15) Patates canaklarimizin üzerine gezdirip afiyetle yiyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder