Malzeme listesi
* 3 Dilim pastırma* 2 Yemek kaşığı tereyağ (Tercihinize göre margarin.)
* 4 yumurta
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber
---Yapılışı---
1) Öncelikle pastırmaları dilimliyoruz.2) Tereyağını düz bir tava da eritiyoruz.
3) Tereyağı hafif kızdığında, tavaya pastırmaları serelim.
4) Pastırmanın rengi pembeleşmeye, hafif kızırmaya başlayınca üzerine yumurtaları kıralıp, tuz ilave ederek karıştırıyoruz.
5) Ve ocağın altını bir miktar kısıp eşit pişmesi için ara ara karıştıralım.
6) Yumurtanın akları piştikten sonra ocaktan alıp isteğe bağlı olarak karabiber, pulbiber ekleyelim.
Not : Tercihinize bağlı olarak üzerine limonda sıkabilirsiniz. Yumurtanın üzerinde ki kokuyu almaktadır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder