Bulgur çorbası, bulguru dolmadan salataya, çorbadan köfteye kadar mutfağımızda tercih ediyoruz. Ayrıca faydalarını da saymak ile bitiremiyoruz. Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin olan bulgur, yüksek değerde besin içeriyor. Vucüda sağladığı yararlar bakımından önemli bir yere sahip. İşte bu vitamin deposunun çorbasını tarif edeceğiz. Soğuk kış günlerinin en sevilen çorbalarından bulgur çorbası.
1) Öncelikle bir tencere de sıvıyağ ile soğanı kavuruyoruz.
2) İçine ince ince doğranmış sivribiberleri, un, salça ve bulguru ekleyip karıştırın.
3) Biraz soğuk ilave edip hızlıca karıştırın.
4) Küçük küp küp doğranmış domatesi ve sarımsağı tencereye ekleyin.
5) En son kemik suyunu ilave edip, tuz ve baharatlarını ekleyin.
6) Ve kaynamaya bırakın.
7) Çorba çok koyu olursa biraz daha sıcak su ekleyebiliriz.
8) Pişen çorbanın üzerine erittiğimiz tereyeğının içine nane koyup, karıştırın.
9) Çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...
Malzeme listesi
* 4 yemek kaşığı bulgur
* 1 Adet soğan
* 1 Yemek kaşığı salça
* 1 Adet soğan
* 1 Yemek kaşığı salça
* 3 yemek kaşığı un
* Büyük boy domates
* 2 Adet sivribiber
* Bir miktar sıvı yağ
* 2 bardak kemik suyu ve bir miktar sıcak su
* Büyük boy domates
* 2 Adet sivribiber
* Bir miktar sıvı yağ
* 2 bardak kemik suyu ve bir miktar sıcak su
* Sarmısak
* Tereyağı
* Pul biber
* Nane
* Tereyağı
* Pul biber
* Nane
---Yapılışı---
1) Öncelikle bir tencere de sıvıyağ ile soğanı kavuruyoruz.
2) İçine ince ince doğranmış sivribiberleri, un, salça ve bulguru ekleyip karıştırın.
3) Biraz soğuk ilave edip hızlıca karıştırın.
4) Küçük küp küp doğranmış domatesi ve sarımsağı tencereye ekleyin.
5) En son kemik suyunu ilave edip, tuz ve baharatlarını ekleyin.
6) Ve kaynamaya bırakın.
7) Çorba çok koyu olursa biraz daha sıcak su ekleyebiliriz.
8) Pişen çorbanın üzerine erittiğimiz tereyeğının içine nane koyup, karıştırın.
9) Çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder