Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Alman pastası nasıl yapılır?

Alman pastası nasıl yapılır?




Malzeme listesi 

* 4 adet yumurta
* Bir su bardağı nişasta
* Bir su bardağı şeker
* Bir su bardağı un
* Kabartma tozu
* Vanilya
* Çilek
* Muz
* İsteğe bağlı vişne, kiwi kullanabilirsiniz.

Kreması için

* Yarım su bardağı şeker
* 3 çorba kaşığı nişasta tepeleme olmayacak
* 750 gram tahmini 3.5 su bardağı kadar süt
* Vanilya 

Alman pastası nasıl yapılır?

---Yapılışı---

1) Oda sıcaklığında ki yumurtaların aklarini 1 çorba  kaşığı su  ile köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
2) Ardından şeker ve yumurta sarılarını ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
3) Kabartma tozu, vanilya ve en son nişasta ve unu ekleyip, tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.
4) Elde ettiğimiz pasta hamurunu yuvarlak bir tepsiye yahut kelepçeli bir kalıba döküp, 165 - 170 derecede orta hararetli bir fırında pişiriyoruz.
5) Pastamız pişerken kremasını hazırlıyoruz.
6) Krema malzemelerini bir tencerede iyice karıştırıp koyulaşıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
7) Pişen kek ılıyınca ortasında ikiye kesiyoruz.
8) Krema sıcakken kekin bir yarısının üzerine döküp yayiıoruz.
9) Dilimlediğimiz muz ve çilekleri kremanın üzerine diziyoruz.
10) Diğer keki üzerine kapatıp hafifçe bastırıyoruz.
11) Dilerseniz üzerine çilek ve muz ile süsleye bilirsiniz.
12) Bir kaç saat buzdolabında dinlendirip üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.


Not : Bir gece önceden yaparsanız daha lezzetli pasta elde etmiş olursunuz.

Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder