Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Tavada hamsi kızartma nasıl yapılır ?

Tavada hamsi kızartma nasıl yapılır ?

Tavada hamsi kızartma tarifi nasıl yapılır ?
Hamsi tava, boşuna dememişler denizden babam çıksa yerim diye :) Hamside yenmez mi yavv:). Hamsi tavanın tarifini vermeden önce bir kaç püf nokta belirtmek istiyorum.Hamsinin lezzetli olmasını isterseniz, mutlaka taze olanını seçmelisiniz.Ve yanında
isteğenize bağlı olarak yeşillik, salata ile yenilmesi tavsiye edilir. Ayrıca balığın kokusunun ağızdan gitmesini
istiyorsanız, mutlaka üzerine helva yerseniz kokusunu almaktadır.Şimdiden afiyet olsun.

Malzeme listesi

* 1 kğ hamsi (tercihinize bağlı olarak miktarını ayarlaya bilirsiniz.)
* Mısır unu yoksa beyaz unda kullanabilirsiniz. Ama mısır unu tavsiye edilir.
* Bir miktar sıvı yağ
* Tuz
* Limon

Tavada hamsi kızartma tarifi nasıl yapılır ?

---Yapılışı---


1) hamsileri temizleyip, bol suda yıkayalım.
2) Süzgeçte suyu süzülen hamsileri tuzlayalım.
3) Tuzladığımız balıklarımızı mısır ununa bulayıp balık tavasına yada herhangi bir  tavaya dizelim.
4) Tercihen balık tavası sizin için kolaylık olur.
5) Bir miktar sıvı yağ koyup fazla kurutmadan orta ateşte balıkları kızartalım.
6) Orta ateşte 6-7 dakika yeterli olacaktır.
7) Kızaran hamsileri çevirmek için kapak veya düz bir tabak kullanarak altını çevirip kızartalım.
8) Fazla yağını süzüp servis tabağına alalım
9) Bol salata bol yeşillik kullanarak servis yapalım.
10) Limon eklemeyide unutmayın..

Ellerinize sağlık, afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder