![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPUs5_3fkhdkM2Br4IG_bjXK72r6Kkt79o3vhmDviMG2vJl-JQTuiVeIiXXv6UqPHXiDY-zdh6HKjUSqfgyW1naEYBRxShqY3SF0m31P970uN_H5kuqP34IfV4qzRZKvgrEg0qYpUEAOhE/s200/IMG_20180317_150608.jpg)
Kereviz salatası, İnanır mısınız bilmiyorum ama eşim bana bu salatayı, yemeğin yanında yaptığında kereviz olduğunu bilmiyordum bile.İçerisinde ki sarmısağı, üzeri için yaptığı sosu ve görüntüsü ile gerçekten beni benden aldı. Kereviz için hep ön yargılarım vardı yenmez diye. Fakat bu salata da ön yargılarımı yendim.
Sizlerde bu tarifi tercihiniz doğrultusunda yaparsanız, kereviz konusun da yargıları olan ve yemek istemeyen sevdiklerinize rahatlık ile ikramda bulunabilirsiniz.
Malzeme listesi
* 1 Adet orta boy kereviz
* 1 Kase yoğurt
* 2 Kaşık mayonez
* 2 - 3 Diş sarmısak
* Ceviz
* Tuz
* Sıvı yağ
* Pul biber
* Nane
---Yapılışı---
1) Önce bir kase yoğurdun içine 2 kaşık mayonezi ve 2 - 3 diş ezilmiş sarımsağı katıp karıştıralım.
2) Kerevizin saplarını kesip, kabukları soyalım.
3) Soyduğumuz kerevizi rendeleyim.
3) Rendelediğimiz kerevizi, hafif suyunu sıkıp karıştırma kabına alalım.
4) Bir miktar tuz atalıp, karıştıralım.
5) Hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu katıp, güzelce karıştıralıp servis tabağına alalım.
6) Bir miktar sıvı yağını küçük bir tavada kızdırıp, içerisine pul biber ve nane ekleyelim.
7) Hazırladığımız sosu kerevizin üzerine dökelim.
8 ) En son üzerine ceviz ile süsleyelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder