![Patatesli gül böreği nasıl yapılır ? Patatesli gül böreği nasıl yapılır ? tarifi](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrJxhTUsGjNixMWh1JM8t6lrRMtiQfLXRtm6_db91qT3mIc8fMW_qZ07Xod5c3F9uEWvtU292JADs3q_Cp45K9LnhUiD1KowU8WTS9tCJGV7cI_J5UIDT86wVEnlxvK95sfYAGvqlQjEPP/s200/IMG_20180321_190959.jpg)
Patatesli gül böreği, doyurucudur. Dolgun içeriği ve görünümü ile İştahları kabartır.İster çayın yanında, ister atıştırmalık olarak, ister kısır günümüzde sevdiklerinize ikramda bulunabileceğiniz kolay ve pratik börek tarifidir.Beğeniceğiniz bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz.Buyurun tarifine, yapanların şimdiden ellerine sağlık.
Malzeme listesi
* 5 adet günlük taze yufka ( 1 tepsi için.)
* 4 adet büyük boy patates
* 1 adet büyük boy soğan
* Maydanoz
* Sıvı yağ
* Pul biber
* Karabiber
* 1 kaşık salça
* Tuz
* Susam, çözek otu, haşhaş tohumu (İsteğinize göre.)
---YAPILIŞI---
1) Öncelikle küp doğradığımız soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
2) Bir kaşık salça ekleyip, karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
3) Patatesleri soyup yıkıyoruz.
3) Ardından, rendelip karıştırma kabına alıyoruz.
4) Kavurduğumuz soğanları içerisine ilave ediyoruz.
5) Yıkayıp ince ince doğradığımız maydonozları, baharatları ve tuzunu ekliyoruz.
6) İçerisine bir miktar sıvı yağ ekleyip, tüm malzemeyi güzelce karıştırıyoruz.
7) Yufkaları, serip 4 e bölüyoruz ve üzerine hafif sıvı yağ serpiyoruz.Fırca yardımı ile sürüyoruz.
8 ) Hazırladığımız iç malzemeyi yufkamızın üzerine serpiyoruz.
9 ) Geniş tarafından başlayarak rulo yapıp, kendi etrafında çevirerek gül şeklini veriyoruz.
10) Yağlı kağıt sediğimiz tepsiye diziyoruz.
11) Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrar ediyoruz.
12) Üzerine, yumurta sarısı sürüp haş haş tohumu, çörek otu, susam arzuya göre serpiyoruz.
13) 180-200 derece arasında pişiyoruz.
Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder