Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Yoğurtlu çevizli havuç salatası nasıl yapılır ?

Yoğurtlu çevizli havuç salatası nasıl yapılır ?

Yoğurtlu, cevizli havuç salatası, yoğurtlu, salata ve meze severlerin vazgeçemediği, kolay ve zahmetsiz hatta ekonomik, sofralarınıza, günlerinize renk katacak bir tarif.

Yoğurtlu çevizli havuç salatası nasıl yapılır ?

Malzeme listesi

 

* 5 Adet havuç
* Sıvı yağ
* 1 Kase yoğurt
* 2 Diş sarımsak
* Tuz
* 1 Çorba kaşığı dolusu mayanoz

Üzeri için


* Ceviz
* Sıvı yağ
* Pul biber
* Nane

---Yapılışı---

 

1) Havuçlar yıkanıp, soyulur.
2) Rendelenir.
3) Bir tavaya, sıvı yağ koyulup rendelenen havuçlar içerisine koyulur.
4) İçerisine bir miktar tuz atılıp, yumuşayana kadar pişilir.
5) Pişen havuçlar, bir kenara alınıp soğuması beklenir.
5) Bir kase yoğurdun içine iki diş sarımsak ezilerek katılır.
6) Bir kaşık mayanoz içerisine katılır ve güzelce karıştırılır.
7) Hazırladığımız yoğurdu soğuyan havuçların üzerine dökülür ve karıştırılır.Servis tabağına alınır.
8) Küçük bir sos tavasına, bir miktar sıvı yağ dökülür ve hafif kızdırılır.
9) İçerisine pulbiber ve nane koyulur.
10) Hazırlanan sos, servis tabağına aldığımız havucun üzerine gezdirilir.
11) En son olarak cevizle süslenilir.

Not : Bol cevizli sevenler, içerisine kırılmış ceviz ekleyebilir. Biz üzerinde kullandık.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder