Malzeme listesi
* 3 Adet yumurta
* 3 Çorba kaşığı tepeleme şeker
* 3 Çorba kaşığı sıvı yağ
* 3 Çorba kaşığı süt
* 3 Çorba kaşığı tepeleme un
* 3 Çorba kaşığı tepeleme irmik
* Kabartma tozu
* Vanilya
Şerbeti için
* 3 Su bardağı ılık süt
* 1 Su bardağı şeker ( tatlı severler 1,5 bardak kullanabilir.)
Üzeri için
* Fındık
* Fıstık
---Yapılışı---
1) Üç dakika tatlısını yapmak için, öncelikle toz şeker ve yumurta güzelce çırpılır.
2) İçine sıvı yağ, süt, irmik ve un eklenip çırpılmaya devam edilir.
3) En son kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır.
4) Hazırladığımız hamuru, hafif yağladığımız kare borcam içerisine boşaltılır.
5) 180 derece de ısıtılan fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
6) Tatlı fırında iken, şerbeti için süt ve toz şeker büyük bir kaseye alınır.
7) Ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırılır.
8) Pişen tatlı fırından çıkartılıp, ilk sıcaklığı çıkıncaya kadar bekletilir.
9) Yaklaşık 10 dakika kadar.
10) Hazırlanan şerbet, sıcaklığı çıkan tatlının üzerine dökülür.
11) Şerbetini tamamen çekip soğuyan tatlı, buzdolabın da iyice soğuyana kadar bekletilir.
12) servis aşamasında dilimlenip, isteğe göre süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder