Malzeme listesi
* 5 Adet kabak
* 300 Gr kıyma
* 1 Adet kuru soğan
* 2 Diş sarmısak
* Kara biber
* Pul biber
* Kekik
* 1 Kaşık salça
* Sıvı yağ
* Tuz
* Domates
* Biber
---Yapılışı---
1) Kabaklar yıkanıp, soyulur.
2) Ortadan ikiye kesilerek içleri oyulur.
3) Bir tavaya sıvı yağ koyulur ve oyulan kabaklar hafif kızartılarak tepsiye alınır.
4) Soğanlar küp küp doğranır.
5) Tavaya bir miktar sıvı yağ alınıp, soğanlar kavrulur .
6) Bir kaşık salça içerisene koyulur ve kıyma ilave edilir.
7) Güzelce kavrulan kıymaya, iki diş sarımsak, baharatlar ve bir miktar tuz eklenerek karıştırılır.
8) Hazırlanan karışım, tepsiye alınan kabakların üzerine doldurulur.
9) Üzerine domates ve biber dilimlenip koyulur.
10) Bir kaseye, bir kaşık salça biraz sıcak su koyularak, salça eritilir.
11) Eritilen salçaya bir fiske tuz atılarak kabakların üzerine gezdirilir.
12) 200 derece de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Not : Arzuya göre, üzerine rendelenmiş kaşar koyularakta fırına verilebilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder