Malzeme listesi
* 1 Adet yumurta* Yarım fincan sıvıyağ
* 5 Çorba kaşığı şeker
* 1 Su bardağı süt
* 1 Su bardağı un
* 2 Çorba kaşığı kakao
* 1 Paket vanilya
* 1 Çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
* Hindistan ceviziİçi için malzeme listesi
* 1 Paket krem şanti* 1 Çay bardağı süt
---Yapılışı---
1) Tüm malzemeleri karıştırıp, kek hamuru gibi çırpıyoruz.2) Hazırladığımız karışımdan bir çorba kaşığı alıp sıcak tavaya döküyoruz.
3) Üzeri göz göz oluncaya kadar, sadece bir yüzünü pişiyoruz.
4) Pişirdiğimizi bir tabağa alıp, kurumaması için üzerini bir poşet ile örtüyoruz.
5) Tüm karışım bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
6) Bir paket kremşantiyi bir çay bardağı süt ile köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
7) İyice soğuduğundan emin olduğumuz hamurların arasına eşit şekilde koyup, ikiye katlıyoruz.
8) Ağzı açık olan kısımları hindisan cevizine batırıp, servis tabağına alıyoruz.
9) Bir kaç saat buzdolabında dinlendirip, servis ediyoruz. Üzerini dileğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..
Not: Dilerseniz fındık, çam fıstığı vs. kullanabilirsiniz. Ayrıca krem şan tinin erimemesi için keklerin iyice soğuduğundan emin olun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder