Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Kozalak mantısı nasıl yapılır ?

Kozalak mantısı nasıl yapılır ?



Malzeme listesi

6 kişilik için


* 3 Adet günlük hazır yufka
* 200 gr kıyma
* 1 Adet domates (hazır domates sosu olabilir.)
* Yarım kaşık salça
* Bir miktar sıvıyağ
* Karabiber , pulbiber, kekik
* 2 - 3 Kaşık yoğurt
* 2 Diş sarımsak

---Yapılışı---

1) Yufkaları üçgen şeklinde kesip 18 parçaya bölüyoruz.(sigara böreği gibi.)
2) İçi boş bir şekilde sarıyoruz.
3) Bol sıvı yağda kızartıp bir tabağa alıyoruz.
4) Kıymayı bir miktar sıvıyağ da kavurup, içine küp küp doğradığımız domates ve sivri biberi ekliyoruz.
5) Salça ve baharatları koyup karıştırıyoruz.
6) İçine de bir miktar sıcak su ekleyip sosu pişiriyoruz.
7) Kızarttığımız yufkaları servis tabağına dizip 2 - 3 kaşık yoğurtu çırpıyoruz.
8) Ve yine İçine 2 diş sarımsak ezip koyuyoruz.
9) Kozalak mantının üzerine döküyoruz.
10) Ardından hazırladığımız kıymalı sosu üzerine ilave ediyoruz.
11) Sunum aşamasında istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...
Yapımı kolay ve pratik olan kozalak mantısı,gerek yemek sofralarınız da gerekse çay saatleriniz de misafirlerinize ikram edebileceğiniz ekonomik bir tariftir.Buyrun tarifine.

2 yorum:

  1. Mükemmel görünüyor teşekkürler paylaşımın için

    YanıtlaSil
  2. Bizler teşekkür ederiz... Kendi yaptığımız tariflerin devamı gelecektir. Takipte kalmanızı öneririz.

    YanıtlaSil