Farklı çorba denemek isteyenler için faklı bir lezzet olan çeşmi nigar çorbası yani terbiyeli mercimek çorbasını ramazan da da çağıracağınız konuklarınız için, sofralarınıza renk ve lezzet katacaktır.
Afiyet olsun...
Malzeme listesi
* 1 Adet soğan
* 4 Yemek kaşığı un
* 1 Su bardağı mecimek
* 10 su bardağı
* Sıvıyağ
* Tuz
Terbiyesi için
* 2 Yumurta sarısı
* 1 Su bardağı süt
* 1 Limon suyu
Sos için
* Pulbiber
* Nane
* Tereyağ
---YAPILIŞI---
1) Öncelikle, soğanı küp küp doğrayıp sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Ununu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
2) Yıkmadığımız mercimekleri ekleyip, suyunu koyalım. Mercimekler pişene kadar kaynatalım.
3) Bu arada çorbamızın terbiyesini ayarlayalım. Gerekli malzemeleri bir kase de güzelce çırpalım.
4) Pişen çorbaya, blendirdan geçirip hazırladığımız terbiyenin içine bir kaç kaşık eylerek ılıtalım ve yavaş yavaş karıştıra karıştıra terbiyeyi çorbaya ekleyelim.
5) Terbiyesini eklediğimiz çorbayı, tekrar ocağa alarak bir kaç taşım kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz ve tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz. Not : Tencerenin kapağını hemen kapatmayın, çorbamız kesilebilir.
6) Bir miktar tereyağını sos tavasında eritip kızdırın. Pulbiber ve naneyi ekleyerek karıştırın, çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder