* 2 adet patates
* 2 adet patlıcan
* 1 adet kabak
* 5- 6 adet sivri biber
* 1 kase yoğurt
* 2 adet domates
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber
* Sarımsak 2 diş
*** Kızartmak için sıvıyağ bol
---Yapılışı---
1) Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp 15 dakika kadar tuzlu suda bekletelim.
2) Burada 2 patatesi soyup, yıkayıp küp küp doğrayıp bol sıvıyağ da kizartiyoruz.
3) Patatesleri servis tabağına alıyoruz. Patlıcanları yıkayıp suyunu süzüyoruz kağıt havlu ile suyunu alıp bol sıvıyağ da kizartiyoruz.
4) Kızaran patlıcanları servis tabağında ki patateslerin üzerine alıyoruz.
5) Kabak ve biberleri de aynı şekilde kesip kizartiyoruz. Kızaran kabak ve Biberleri servis tabağına aldigimiz kizartmanin üzerine alıyoruz.
6) Domates leri kabuklarını soyup küçük küçük doğrayip sos tavasin da baharat karışımı ve bir miktar tuz atıp pişiriyoruz. 7) Sarımsak lari ezip yoğurdun içine alıp bir miktar tuz atıp karıştırıp kızaran sebzelerin üzerine dokuyoruz.
8) En son üzerine domates sosunu dökerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder