![Şeker Pare Tarifi Şeker Pare Tarifi](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrRLpwyWpqkpMciHpEjaqGU9mL4Z3a6JH6vvoPQ5DH_hyphenhypheny8N-sr2NCzR2qMHXxgCRJguMqyNt-0jRc5z1lFdy8f0kKAbjCiT-3BmBr_ARPtZ4q5lHPjpZ5AqpPIFZ3nw0y5NSRQIxBqCp9/s200/20180104_174441.jpg)
Malzeme listesi
* 1 Adet yumurta
* Yarım paket margarin
* 1 Çay bardağı irmik
* 1 Çay bardağı pudra şekeri
* 1 Çay bardağı sıvıyağ
* Kabartma tozu
* Vanilya
* Aldığı kadar un.
Şerbeti İçin
* 3 bardak şeker
* Bir kaç damla limon suyu
* 4 bardak su
2) Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırıp, kaynayınca kadar kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
3) Üç, dört damla limonu sıkın ve soğumaya bırakıyoruz.
4) Yarım paket margarini eritip soğumasını bekleyin ve yoğurma kabına alın.
5) Yumurta, pudra şekeri, irmik ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
6) Yavaş yavaş ununu ilave edip yoğurun.
7) Kurabiye hamuru kıvamında yumuşak bir hamur olacak.
8) Hamurdan küçük parçalar kopararak istediğiniz şekli verin.(Oval veya yuvarlak.)
9) Üzerini çatal ile çizip yumurta sarısını sürün.
10) 170 derece de altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim.* Bir kaç damla limon suyu
* 4 bardak su
---Yapılışı---
1) Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
2) Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırıp, kaynayınca kadar kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
3) Üç, dört damla limonu sıkın ve soğumaya bırakıyoruz.
4) Yarım paket margarini eritip soğumasını bekleyin ve yoğurma kabına alın.
5) Yumurta, pudra şekeri, irmik ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
6) Yavaş yavaş ununu ilave edip yoğurun.
7) Kurabiye hamuru kıvamında yumuşak bir hamur olacak.
8) Hamurdan küçük parçalar kopararak istediğiniz şekli verin.(Oval veya yuvarlak.)
9) Üzerini çatal ile çizip yumurta sarısını sürün.
11) Pişen şekerpareleri ilk sıcağı gidince şerbetini koyup ,bir - iki saat bekleyin.
12) Şerbeti çeken şekerparelerimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder