![Bulgur Plavı Nasıl Yapılır ? tarifi Bulgur plavı, yapımı kolay ve ekonomiktir.Ayrıca herkezin damak tadına hitap eder ve hazmı kolaydır.Yediğiniz de midenize dokunmaz, hafiftir](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidlQbFTgSv0l5JLRkBBcz6e4J5fSfSZNOmxv8HzIyb9mGxMDdBuW4ZMqxpBcGTZg-dMgDC0deTj2p5FGhG5-9O6jfhPXXwQ3GpyFKaoLqgm1VhD61j8HXx7YYA_C1hoqD2Xt3cMKCRpinP/s200/IMG_20180213_182611.jpg)
Bulgur plavı, ekonomiktir.Ayrıca herkezin damak tadına hitap eder ve hazmı kolaydır.Yediğiniz de midenize
dokunmaz,hafiftir..Çocuklarınıza ,yaşlılarınıza ve de şeker hastalarına sunabileceğiniz bir tariftir.Yüksek oranda b vitamini içermektedir. yapımı kolay veKısacası sevdiklerinize güvenle yedirebileceğiniz tatdır.Buyrun tarifine...
Malzeme listesi
* 2 Bardak plavlık bulgur* 2 Adet sivri biber
* 1 Adet domates
* Tereyağı
* Tuz
* Tavuk suyu, haşladığımız but un suyunu sıcak kullanıyoruz.
* 2 Adet tavuk butu ,Haşlanmış olsun.
* Yada tercihinize bağlı olarak, tavuk göğsü kullanabilirsiniz.
---Yapılışı---
1) Plavlık bulguru yıkayıp süzüyoruz.2) Plavı yapacağımız tavaya bir miktar sıvı yağ koyup, İçine, ince ince doğranmış sivri biberleri ve kabuklarını soyduğumuz domatesi koyup, bir kaç kez karıştırıyoruz.
3) Süzdüğümüz bulguru ilave edip, 3 - 5 dakika kavuruyoruz.
4) Kavrulan bulgurun üzerine 4 bardak sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz.
5) Tuzunu da ekleyip, Kaynamaya başladığında altını kısıyoruz.
6) Bulgur, kabarıp suyunu çektiğinde altını kapatıyoruz.
7) Pişip pişmediğini de kontrol edelim.
8) Pişmedi ise su ekleyebilirsiniz.
9) Pişme süreleri bulgura göre değişiyor.
10) Biz köy bulgurunu öneriyoruz. 11) Bulgur plavının üzeri için haşladığımız tavuk butlarını didip, plavın üzerine serpiştirelim.
12) Son olarak bir miktar tereyağını erip, bulgur plavının üzerine dökelim.Mis gibi kokusu şimdiden geldi :)
Not : Bulgur plavını pişirdikten sonra istediğinize bağlı olarak karabiber kullanabilirsiniz.Yanında cacıkla yada salata tercih edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder