Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Yoğurtlu kabak salatası nasıl yapılır ?

Yoğurtlu kabak salatası nasıl yapılır ?

Yoğurtlu kabak salatası, yoğurtun ve kabağın muhteşem buluşması.Yemek sofralarınızda lezzetli bir garnütür olarak kullanabilirsiniz.Yazın tüketildiğinde ferahlatıcı ve iştah açan sarımsaklı yoğurdu ile, kışında sofralarımızından eksilmeyenYoğurtlu kabak salatası, yoğurdun ve kabağın muhteşem buluşması.Yemek sofralarınızda lezzetli bir garnütür olarak kullanabilirsiniz.Yazın tüketildiğinde
ferahlatıcı ve iştah açan sarımsaklı yoğurdu ile, kışında sofralarımızından eksilmeyen tat olarak, kabak salatasının tarifini sizlere sunuyoruz.Yemek sofralarınızı şenlendiren bu tarif, pratik ve kolay olmasının yanında ekonomiktir.Menünüzde bu salatayı da denemenizi öneriyoruz.

 Malzeme listesi

* 2 Büyük boy dolmalık kabak
* 1 Küçük kase yoğurt
* 2 Kaşık mayanez 
* 2-3 Diş sarımsak
* Dere otu
* Tuz
* Sıvıyağ
* Pul biber
* Nane,

 ---Yapılışı---

1) Kabakları soyuyoruz.
2) Yıkıyoruz ve rendeliyoruz.
3) Kabaklarımızın suyunu çıkarmak için elimizle sıkıp, suyunu alıyoruz.
4) Bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyup, rendelediğimiz kabakları içine koyuyoruz.
5) Bir miktar tuz ilave ediyoruz.
6) Suyunu salıp çekene kadar, kavuruyoruz.
6)Ardından servis tabağına alıp, soğumaya bırakıyoruz.
7)Yoğurdun içine mayonezi, 2 - 3 diş sarımsağı ezip, bir kaç dal dere otunu yıkayıp, ince ince doğrayıp ve içine bir fiske tuz atıp, karıştırıyoruz.
8) Soğuyan kabakların üzerine hazırladığımız yoğurdu döküyoruz.
9) Küçük bir sos tavasına koyduğumuz sıvı yağı oçağa koyup atını açıyoruz.
10) Kızmaya başlayan yağın içine 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşğı nane koyup, yakmadan karıştırıyoruz.
11) Hazırladığımız sosu, servis tabağına aldığımız yoğurtlu kabağın üzerine gezdiriyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder