Malzeme listesi
* 3 Adet yumurta
* 1 Su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı irmik
* 1 Su bardağı un
* 2 Kaşık sıcak su
* 1 Paket kabartma tozu
* 1 Paket vanilya
* 1 Su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı irmik
* 1 Su bardağı un
* 2 Kaşık sıcak su
* 1 Paket kabartma tozu
* 1 Paket vanilya
Şerbeti için
* 2,5 Su bardağı su
* 2 su bardağı şeker
* 250 gr kaymak tercihe bağlı olarak krem şanti kullanabilirsiniz.
---Yapılışı---
1) Önce şerbetini yapıyoruz.
2) Su ile şekeri bir tencerede kaynamaya bırakalım.
3) Kaynamaya başlayan şerbete 4-5 damla limon sıkalım.
4) Kısık ateşte 6-7 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
5) Üç yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
6) İçine iki kaşık sıcak suyu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
6) Ardından irmiği ekleyip, un, kabartma tozu ve vanilyayi eleyerek ilave edelim.
7) Hazırladığımız hamuru yağladığımız 26-28 santimlik bir tepsiye dökelim.
8) 165-170 derecede, (önceden ısıttığımız) fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
9) Pişen keki, soğuyunca, ters cevirip tepsiden çıkararak ortasından ikiye keselim.
10) Alt kısmını tepsiye yerleştirip, soğuyan şerbetin yarısını üzerine gezdirin.
11) Üzerine kaymağı eşit şekilde yayın.
12) Kekin diğer yarısını üzerine kapatın.
13) Kalan şerbeti, üzerine gezdirin.
14) Tatlinin üzerini kapatıp dolapta 4-5 saat bekletin.
Afiyet olsun.
8) 165-170 derecede, (önceden ısıttığımız) fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
9) Pişen keki, soğuyunca, ters cevirip tepsiden çıkararak ortasından ikiye keselim.
10) Alt kısmını tepsiye yerleştirip, soğuyan şerbetin yarısını üzerine gezdirin.
11) Üzerine kaymağı eşit şekilde yayın.
12) Kekin diğer yarısını üzerine kapatın.
13) Kalan şerbeti, üzerine gezdirin.
14) Tatlinin üzerini kapatıp dolapta 4-5 saat bekletin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder