Çökertme kebabı, Bilenler tarafindan sevilen, ağızda dağılan ve etin jülyen kesimi sayesinde damak tadına
hitap eden bir lezzettir. İçindeki patates kızartması ile çocuklarınızın da beğenerek yiyebileceği, sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Siz de ailenize ve misafirlerimize yaparak, bu lezzetler ile damaklarınizi şenlendirebilirsiniz.
Malzeme listesi
* 250 300 Gram kadar jülyen kesilmiş et.
* 2 Yemek kaşığı kadar sıvı yağ.
* 2 Diş sarimsak.
* 1 Çay kaşigi tuz.
Diğer malzemeler için liste
* 4 Yemek kasigi yoğurt.
* 4 Adet orta boy patates.
* 1 Çay kasigi tuz.
* Patates icin siviyag kizartma için.
* 2 Diş sarimsak.
Sos için malzemeler
* 1 Yemek kaşığı sivi yag.
* 1 Yemek kaşığı tereyağı isteğe göre.
* 1 Yemek kasigi salça.
---Yapılışı---
1) Önce julyen kesilmi etlerimizi düdüklü tencerede önce mühürleyip etler suyunu çekince içine, sarimsak koyalim.
2) Biraz kavrulduktan sonra bir miktar su koyup kapağı kapatılarak pişirilir.
3) Patatesler soyulur, ince ince kibrit şeklinde kesilir sıvı yağda kızartilir ve servis tabağına alınır.
4) Yoğurdun içine ezilmiş sarimsak az miktarda tuz ile hafif çırpılarak kızarmış patateslerin üzerine dökülür.
5) Küçük bir tava da salça ve yağ kızdırılır yoğurdun üzerine dökülür.
6) Kavrulan etler isteğe göre baharatlanarak sosun üzerine dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder