Yemek tarifleri sitesi, Yemek hobim lezzetli tarifler burada.: Yaprak sarması nasıl yapılır ?

Yaprak sarması nasıl yapılır ?


Malzeme listesi


* Yarım kg civarı salamura yaprak.
* 1 Adet limon.
* Yeterli miktarda  zeytinyağı.

Yaprak sarmasının içi için liste

 

* 1,5 su bardağı kadar pirinç
* 2 orta büyüklükte kuru soğan
* 1 demet maydanoz,
* 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
* Kırmızı pul biber
* Karabiber
* Kimyon
* Nane
* Tuz,
* 2 yemek kaşığı kadar da sıvı yağ
* Biraz sıcak su


---Yapılışı---

 

1) Öncelikle içini hazırlıyoruz.
2) Soğanını küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar, biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz.
3) Salça ekliyoruz.
4) Önceden yıkadığımız pirinci ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz.
5) Baharat ve maydanozu ekliyoruz.
6) Ardından sıcak suyu da ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz.
7) Pirinçler suyunu çekince ocağı kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
8) Yaprakları yıkıyoruz.
9) Çok tuzlu ise biraz suda bekletip tuzunu alalım.
10) Yapraklar eğer sert ise kaynattigimiz sıcak su içerisinde 5 dakika bekletip, süzgeçe alıyoruz.
11) Sarmayı yapacağımız tencerenin dibine bir kaç yaprak ile kapatıyoruz.
12) Yapraklarin parlak yüzü altta kalacak şekilde seriyoruz.
13) İçine bir tatlı kaşığı harçtan koyup geniş kısmını harcın üzerine kapatıp yan kısımlarını kapatarak saralım. 
14) Tencereye dizdiğimiz sarmaları üzerine zeytin yağını gezdirelim az miktarda tuz serpelim.
15) Üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
16) Üzerine bir kaç limon dilimi koyalım.
17) Sarmaları açılmaması için üzerine düz bir tabak koyup kapağını kapatıp, kısıp ateşte suyunun çekmesini bekliyoruz.
18) Yaklaşık 35- 40 dakika kadar kontrol ederek pişiriyoruz.
19) Biraz dinlenince servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder