![Ağlayan Kek Ağlayan Kek, sizlere beğenerek yapıp yediğimiz,ağlayan kekikin tarifini sunuyoruz.Benim her zaman favori tatlılarımdan olmuştur.Şöyle tavşan kanı taptaze çayın yanında mis gibi olurdu](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRjVJDHfazbIFj0knAdxNJEeNVYr6hc_YtvC2kQLcSzaT0yvJLx0kNXaueFq1TEUxjp6p0tsOaB_q_oQSVDDV7LmmQAzl4-f5Rt4xvooUDOj-3RRfpGYHzeF0N4mNxWsmPwy7ml_R90ar0/s200/20180128_005830.jpg)
Umuyorum ki,siz tatlı severlerinde tatlı fovorilerinin arasında yer alacak bir tatlıdır. Size kanınızı kaynatacak ağlayan kekin tarifini sunuyoruz.
Malzeme listesi
Kek için malzeme listesi
* 4 Adet yumurta.
* 1 Su bardağı şeker.
* 2 Yemek kaşığı süt.
* 1,5 Su bardağı un.
* 1 Paket kabartma tozu.
* 1 çay bardağı kakao.
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Keki Islatmak İçin
* 2 Su bardağı süt
Üzeri için
* 1 Paket çikolata sosu.
---Yapılışı---
1) İlk önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
2) Kek için diger tüm malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlıyoruz.
3) Yağladigimiz kaba,hamuru koyarak 170 derecede 25-30 dakika kadar pişiriyoruz
4) Keki kürdan ile delelim ve üzerine iki su bardağı süt gezdirip, soğumaya bırakalım.
5) Kekimiz soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürelim.
6) Son olarak bol çikolata sosu ile üzerini kapayalım.
Not: Cikolata sosunun mutlaka ılık olmasına dikkat edelim.Bir kaç saat dinlendikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder