Malzeme listesi
* Yarım kilo ıspanak
* 1 Kase yoğurt (süzme tercihen)
* Tuz
* Sıvıyağ
* Pul biber
* Nane
* 2 Diş sarımsak
---YAPILIŞI---
1) Ispanaklar güzelce temizlenir ve yıkanır.
2) Ardından doğranıp tencereye alınır.
3) Üzerini alıcak şekilde kaynar su dökülür birkaç dakika haşlanır.
4) Haşlanan ıspanak süzgeçe koyulur.
5) Bu arada bir kase yoğurdun içerisine 2 diş sarımsak ezilerek koyulur.
6) Bir fiske tuz atılarak karıştırılır.
7) Suyu süzülen ıspanak, karıştırma kabına alınarak içerisini hazırlanan yoğurt dökülür karıştırılarak servis tabağına alınır.
8) Küçük bir tavada bir miktar sıvıyağ kızdırılır.
9) İçine pulbiber ve nane koyulur karıştırılır.
10) Servis tabağına aldığımız ıspanağın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder